comida de sorte
por João Rosé a Terça-feira, 16 de Março de 2010 às 17:40
(escrito nunha especia de Gallego-nhol)
Despois dunha viaxe del Douro ao Porto, un salto ao Modxxx Bonjxxx, xegar a casa para facer una comida muito rapida pero, en teoria, buena.
Unha cosa (ou duas), és tentador comprar os camarões coxidos a 6.99 o 7.99 seja do Modxxx como do Jxxxx ou do SuitDrop. Cuando non hai tempo para nada, tudo bem, de resto é mellor comprar cru e coxinar, é que nos queda un caldo muito rico para otras cosas. Claro, o ideal era compralos frescos pero como non somos ricos..., hay los 20-30 (cuase langostinos) a menos de 9.99 (cerca en unha tenda onde sepas tu a seleccionarlos).
Volvendo a comida, ingredientes: langostinos, setas (pleurotus e agaricus), bróculo, cabaza, couve (ya cocida e salteada en aceite e allo), cebola e allo.
Domingo en Porto estaba un dia de sol, aprovexarlo poñendo os langostinos a desconxelar na varanda.
Despois, empezar con cebola e allo, estrujido de aceite de oliva a cantar. Xuntar pleurotus, pasados 3 minutos os agaricus. Mas 3 minutos, xuntar couves, sal e um pokito de balsâmico e envolverlo todo. Terminado.
Bamos aos langostinos. Coxer en auga abondante e sal (si, queremos, mas que nada, o sabor del marisco). Cuando a auga ferver poner os camarões, tirar cuando volver a ferver e arrefecerlos rápido para que a coxedura termine. En esa auga por o broculo (cortado pequeño) e a cabaza en juliana, asi se da una entaladela en los legumbres.
Descascar os langostinos. Despois de tirar os legumbres, xuntar as cabezas e cascas no caldo (se pude xuntar ervas que von bien con o que vas a usar no caldo).
Resto da cebola e allo, novo estrujido, xuntar os langostinos, bróculo e cabaza (ya entalados :), 1 toquecito de Shōyu, lume forte assim tipo wokada, retificar sal. Terminado.
Enfin, comida para 5, mas o menos saúdavel, feita en 45 minutos.
Acompañado con unas copitas de Luís Pato espumante de Baga 2008.
Para cear. Poner el caldo en lume blando e fervir como 20 minutos. Con cebola e aceite de oliva fritar arroz carolino y hacer como un rissoto (caldo poco a poco, muita mexidela). Al final xuntar perejil e una rasponadaxita de limón. Servir con o resto de los langostinos (si los hay!) o simples como entradita, e cocinar algo mas para matar el hambre :)
Porque esas notas? De verdade, todos 3 (setas, langostinos, arroz) me saliran bien. No es siempre assim. Pois, algunas veces, sin inpiración ni transpiracion, lo pudes facer bien.
Sorte.
Despois dunha viaxe del Douro ao Porto, un salto ao Modxxx Bonjxxx, xegar a casa para facer una comida muito rapida pero, en teoria, buena.
Unha cosa (ou duas), és tentador comprar os camarões coxidos a 6.99 o 7.99 seja do Modxxx como do Jxxxx ou do SuitDrop. Cuando non hai tempo para nada, tudo bem, de resto é mellor comprar cru e coxinar, é que nos queda un caldo muito rico para otras cosas. Claro, o ideal era compralos frescos pero como non somos ricos..., hay los 20-30 (cuase langostinos) a menos de 9.99 (cerca en unha tenda onde sepas tu a seleccionarlos).
Volvendo a comida, ingredientes: langostinos, setas (pleurotus e agaricus), bróculo, cabaza, couve (ya cocida e salteada en aceite e allo), cebola e allo.
Domingo en Porto estaba un dia de sol, aprovexarlo poñendo os langostinos a desconxelar na varanda.
Despois, empezar con cebola e allo, estrujido de aceite de oliva a cantar. Xuntar pleurotus, pasados 3 minutos os agaricus. Mas 3 minutos, xuntar couves, sal e um pokito de balsâmico e envolverlo todo. Terminado.
Bamos aos langostinos. Coxer en auga abondante e sal (si, queremos, mas que nada, o sabor del marisco). Cuando a auga ferver poner os camarões, tirar cuando volver a ferver e arrefecerlos rápido para que a coxedura termine. En esa auga por o broculo (cortado pequeño) e a cabaza en juliana, asi se da una entaladela en los legumbres.
Descascar os langostinos. Despois de tirar os legumbres, xuntar as cabezas e cascas no caldo (se pude xuntar ervas que von bien con o que vas a usar no caldo).
Resto da cebola e allo, novo estrujido, xuntar os langostinos, bróculo e cabaza (ya entalados :), 1 toquecito de Shōyu, lume forte assim tipo wokada, retificar sal. Terminado.
Enfin, comida para 5, mas o menos saúdavel, feita en 45 minutos.
Acompañado con unas copitas de Luís Pato espumante de Baga 2008.
Para cear. Poner el caldo en lume blando e fervir como 20 minutos. Con cebola e aceite de oliva fritar arroz carolino y hacer como un rissoto (caldo poco a poco, muita mexidela). Al final xuntar perejil e una rasponadaxita de limón. Servir con o resto de los langostinos (si los hay!) o simples como entradita, e cocinar algo mas para matar el hambre :)
Porque esas notas? De verdade, todos 3 (setas, langostinos, arroz) me saliran bien. No es siempre assim. Pois, algunas veces, sin inpiración ni transpiracion, lo pudes facer bien.
Sorte.
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