sexta-feira, 6 de maio de 2011

comida de sorte

comida de sorte

por João Rosé a Terça-feira, 16 de Março de 2010 às 17:40
(escrito nunha especia de Gallego-nhol)
Despois dunha viaxe del Douro ao Porto, un salto ao Modxxx Bonjxxx, xegar a casa para facer una comida muito rapida pero, en teoria, buena.
Unha cosa (ou duas), és tentador comprar os camarões coxidos a 6.99 o 7.99 seja do Modxxx como do Jxxxx ou do SuitDrop. Cuando non hai tempo para nada, tudo bem, de resto é mellor comprar cru e coxinar, é que nos queda un caldo muito rico para otras cosas. Claro, o ideal era compralos frescos pero como non somos ricos..., hay los 20-30 (cuase langostinos) a menos de 9.99 (cerca en unha tenda onde sepas tu a seleccionarlos).

Volvendo a comida, ingredientes: langostinos, setas (pleurotus e agaricus), bróculo, cabaza, couve (ya cocida e salteada en aceite e allo), cebola e allo.
Domingo en Porto estaba un dia de sol, aprovexarlo poñendo os langostinos a desconxelar na varanda.
Despois, empezar con cebola e allo, estrujido de aceite de oliva a cantar. Xuntar pleurotus, pasados 3 minutos os agaricus. Mas 3 minutos, xuntar couves, sal e um pokito de balsâmico e envolverlo todo. Terminado.
Bamos aos langostinos. Coxer en auga abondante e sal (si, queremos, mas que nada, o sabor del marisco). Cuando a auga ferver poner os camarões, tirar cuando volver a ferver e arrefecerlos rápido para que a coxedura termine. En esa auga por o broculo (cortado pequeño) e a cabaza en juliana, asi se da una entaladela en los legumbres.
Descascar os langostinos. Despois de tirar os legumbres, xuntar as cabezas e cascas no caldo (se pude xuntar ervas que von bien con o que vas a usar no caldo).
Resto da cebola e allo, novo estrujido, xuntar os langostinos, bróculo e cabaza (ya entalados :), 1 toquecito de Shōyu, lume forte assim tipo wokada, retificar sal. Terminado.
Enfin, comida para 5, mas o menos saúdavel, feita en 45 minutos.
Acompañado con unas copitas de Luís Pato espumante de Baga 2008.

Para cear. Poner el caldo en lume blando e fervir como 20 minutos. Con cebola e aceite de oliva fritar arroz carolino y hacer como un rissoto (caldo poco a poco, muita mexidela). Al final xuntar perejil e una rasponadaxita de limón. Servir con o resto de los langostinos (si los hay!) o simples como entradita, e cocinar algo mas para matar el hambre :)

Porque esas notas? De verdade, todos 3 (setas, langostinos, arroz) me saliran bien. No es siempre assim. Pois, algunas veces, sin inpiración ni transpiracion, lo pudes facer bien.
Sorte.
no foe esa gamba de dénia, pero...
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